Yaşam

Kakaolu yulaf lapası tarifi, nasıl yapılır?

Kakaolu yulaf lapası tanımı, uzun süre tok tutması ve lezzeti ile kahvaltılarda tüketilmektedir. Yulaf lapası çokça ön yargıyla bakılan bir tariftir. Bu nedenle daha çok diyet yapan veya sağlıklı beslenen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bu ön yargının sebebi ise kişinin kendi zevkine göre kombin yapamamasıdır.

Kakao lapası yapmanın farklı yolları vardır. Bunlardan en bilinenleri geceden sütle ıslatma, direk süte karıştırma veya pişirmedir. Pişirme yöntemiyle yapılan kakaolu yulaf ezmesinin tadı çikolatalı pudingi andırıyor. Hızlı hazırlanışı ve lezzeti sayesinde yulafa karşı önyargıları kırıyor.

Kakaolu lapa yapmak için süt, kakao ve yulaf birlikte pişirilir. Pişen yulaf lapası ocaktan alınır ve içine arzu edilen bir çikolata eklenir. Chia ve keten tohumu eklenir ve kakaolu lapa karıştırılır. Servis için kaseye aktarılan kakaolu lapa arzuya göre süslenir.

Kakao lapasında kaç kalori var?

Bir kase kakaolu lapanın tanımı yaklaşık olarak 595 kaloriye eşdeğerdir. Tüm ekipmanları en yüksek kalorili malzemelerden seçerek oluşturduk. Kakaolu lapayı tanımlarken kalorisi düşük malzemeleri tercih edebilirsiniz.

İşte kahvaltıda ya da canınız hızlı ve pratik bir şey çektiğinde aklınızdan çıkmayacak kakaolu yulaf lapasının tarifi…

Kakaolu Yulaf Tarifi

1 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 5 DAKİKA

Kakao lapasının tanımı için araçlar;

  • 3 yemek kaşığı yulaf,
  • 1 bardak su Süt,
  • Yarım çay kaşığı kakao,
  • 2 parça (8 gram) çikolata,
  • 1 çay kaşığı keten tohumu,
  • 1 çay kaşığı chia tohumu

Yukarıdaki için;

  • Yarım muz veya çilek
  • 2 kuru kayısı,
  • 2 kuru incir,
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

​ ​

Kakao lapası nasıl tanımlanır?

  1. Süt ve yulafı bir tencereye alın.
  2. Üzerine kakaoyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  3. Yulaflar sütü çekip istenilen kıvama gelince ocaktan alın.
  4. Çikolatayı ekleyin ve eritmek için karıştırın.
  5. Keten ve chia tohumunu ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Kakaolu lapanızı dilediğiniz bir kaba aktarın.
  7. Meyveleri, kuru kayısıları ve kuru incirleri küçük küçük doğrayın.
  8. Kakaolu lapanızın bir tarafına fıstık ezmesi koyun.
  9. Diğer tarafı da kestiğiniz malzemeleri koyarak süsleyin.

Kakao lapasının tanımı, servis önerisi;

Kakaolu lapa tarifini rastgele sevdiğiniz bir meyve ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine fındık da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

haber-pozanti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu